tg Echo

tgEcho

tgEcho
De Moraalridder

Arnhems toneelgezelschap tgEcho stond vorig jaar met de bijzondere voorstelling Hotel Informatie in de Winsinghhof. De makers zetten u met hun vervreemdende voorstellingen op scherp en laten u voelen en ervaren wat de consequenties zijn van de maakbare wereld en de pogingen om daarin te overleven. 

We willen allemaal goede mensen zijn, maar ‘genieten’ weegt vaak zwaarder dan ethiek. We bedoelen het niet slecht, niemand is immers uit op vernietiging van de planeet, dierenmishandeling of uitbuiting van kinderen. Maar wie wil er niet het nieuwste model smartphone, meedoen met de laatste mode en lekker eten? U toch ook?

In De Moraalridder zien we een wanhopige idealist. Haar gedachtegoed is even geniaal als absurd. Ze stelt haar leven in dienst van de goede zaak en strijdt om de sympathie van het publiek. Ze draagt een groot harnas, een keurslijf dat eigenlijk te zwaar is. Naast haar staat de Gezel. Zij helpt het harnas te dragen waar de Ridder dat niet meer kan. Zij vult aan waar het stil dreigt te vallen, brengt vrolijkheid waar het gênant wordt en houdt gezelschap wanneer de eenzaamheid toeslaat. Want het moet wel gezellig blijven... 

De Moraalridder is een absurdistische voorstelling vol zelfspot. Een show waar fictie en werkelijkheid door elkaar lopen.