Jeugdtheaterschool

Jeugdtheaterschool

theaterschool voor kinderen en jongeren

Heb jij lef? Neem theaterles op een professioneel podium! 

Theater is een kunstvorm waarmee je een verhaal vertelt en spelenderwijs een nieuwe wereld ontdekt. Theater is een middel om meer zelfvertrouwen te krijgen; je daagt jezelf uit, leert grenzen verkennen en haalt inspiratie uit jezelf en de ander. Daarvoor werken en spelen we veel met elkaar samen.

#durftespelen

Leerlingen over Jeugdtheaterschool de Winsinghhof

Plezier staat voorop

Onze deur staat open voor iedereen met of zonder ervaring. 

De jeugdtheaterschool biedt iedere week theaterlessen voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 8-18 jaar onder begeleiding van een professioneel theaterdocent.

Tijdens de lessen staan spelplezier en een goede sfeer voorop en trainen we spelvaardigheden. 

We werken o.a. aan concentratie, verbeelding, fantasie, focus, emoties en lef. Bij de kindertheatergroepen leer je spelenderwijs kennismaken met theater.

Bij de jongerentheatergroep leer je interessante scènes maken en geloofwaardig te acteren. In de lessen komt ook de lichaamshouding, stem en beweging aan bod en werken we met diverse theatervormen.

Eindvoorstelling

Halverwege het theaterseizoen wordt er toegewerkt naar de eindvoorstelling. Natuurlijk sluiten alle theatergroepen het jaar af met een voorstelling in ons theater. Deze voorstelling is gratis toegankelijk.

Docent Marianne Bakker over de jeugdtheaterschool

Klik hier om je online in te schrijven

financieel steuntje nodig?

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Voor wie is het Jeugdfonds Sport & Cultuur?

Het is belangrijk dat kinderen en jongeren kunnen sporten of iets aan kunst en cultuur kunnen doen. Niet alleen omdat het leuk is, maar omdat het belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Kinderen leren samenwerken, merken waar ze goed in zijn waardoor het zelfvertrouwen groter wordt en het concentratievermogen wordt beter. Een kind dat lekker in z’n vel zit, presteert beter thuis, op school en op straat. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur wil dat alle kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar mee kunnen doen. Ook als er thuis weinig geld is. Meedoen = meer kansen!