Theaterschool

Vanaf volgend seizoen zullen we de lessen weer verzorgen zoals jullie van ons gewend zijn. Op 29 september 2020 zal er weer een proefles zijn en op dinsdag 6 oktober 2020 zal het nieuwe seizoen weer van start gaan. Door de corona maatregelen kunnen er wijzigingen plaatsvinden betreft de invulling van deze cursus.

Interesse in de proefles? Stuur dan een mail naar jts@theaterroden.nl

Geef hierbij aan welke leeftijd uw zoon/dochter heeft. Dan zorgen wij dat hij/zij in de juiste groep een proefles krijgt.

Wilt u uw zoon/dochter voor aankomend seizoen opgeven? Stuur dan ook een email naar jts@theaterroden.nl en u ontvangt van ons een aanmeldformulier.

Durf!
Durf jij je talenten te ontdekken en wil je op de planken staan? Dan is de jeugdtheaterschool van Theater de Winsinghhof echt iets voor jou.

7 tot 18 jaar

Wij bieden jeugdtheaterlessen aan voor iedereen van 7 tot 18 jaar, onder begeleiding van een professioneel theaterdocent. Wij zijn een plek waar kinderen en jongeren het theaterspelen willen ontdekken en waarin zij zich kunnen ontwikkelen.

Inhoud les

In de lessen wordt vooral aandacht besteed aan spelvaardigheden. Aan bod komt o.a.: concentratie, verbeelding, focus, emoties, lef en spelplezier. Je werkt veel met elkaar samen binnen je eigen leeftijdsgroep.

Bij de kindertheatergroep staat spelplezier bovenaan en leer je spelenderwijs kennismaken met theater.
Bij de jongerentheatergroep leer je interessante scènes maken en geloofwaardig te acteren. In de lessen wordt ook aandacht besteed aan je houding, stem, beweging en werken we met diverse werkvormen.

Lessen op dinsdag

Het theaterseizoen bestaat uit tenminste 25 lessen die op dinsdagmiddag en -avond plaatsvinden en in oktober van start gaan. We werken met leeftijdsgroepen binnen het jeugdtheater voor zowel de beginnende als meer ervaren speler.
We werken met groepen verdeeld over leeftijdscategorieën:

  • Groep 1 > 7 - 9 jr > 15.00 -16.00 € 195
  • Groep 2 > 10 - 12 jr > 1600 - 17.15 uur € 220
  • Groep 3 > 12 + > 17.15 - 18.45 uur € 255
  • Groep 4 > 14 + > 19.00 - 20.30 uur € 255

De exacte groepsindeling is nog onder voorbehoud van uiteindelijke aantal aanmeldingen

Eindvoorstelling

Het eerste halfjaar bestaat uit lessen waar de spelvaardigheden centraal staan. Vervolgens werken we toe naar een eindvoorstelling in mei/juni. Want natuurlijk sluiten alle groepen van de jeugdtheaterschool het jaar af met een voorstelling op de bühne van ons theater.

Eerst even kijken?

Jeugdtheaterschool de Winsinghhof organiseert ieder jaar in de eerste week van oktober een gratis proefles. Heb je zin om mee te doen? Aanmelden kan via: jts@theaterroden.nl