Theaterschool

Durf!
Durf jij je talenten te ontdekken en wil je op de planken staan? Dan is de jeugdtheaterschool van Theater de Winsinghhof echt iets voor jou. Bij ons krijg je les op het podium, waardoor het podium je thuis wordt en ook een plek waar je leert verantwoordelijkheden te nemen voor dat podium en voor je eigen spelkwaliteiten.

8 tot 18 jaar

Wij bieden jeugdtheaterlessen aan voor iedereen van 8 tot 18 jaar, onder begeleiding van een professioneel theaterdocente; Marianne Bakker. Wij zijn een plek waar kinderen en jongeren het theaterspelen met enthousiasme willen ontdekken en waarin zij zich kunnen ontwikkelen. Wij kijken tijdens de lessen ook hoe een leerling zich ontwikkeld.

Inhoud les

In de lessen wordt vooral aandacht besteed aan spelvaardigheden. Aan bod komt onder andere: concentratie, verbeelding, focus, emoties, lef en spelplezier. Je werkt veel met elkaar samen binnen je eigen leeftijdsgroep.

Bij de kindertheatergroep staat spelplezier bovenaan en leer je spelenderwijs kennismaken met theater. Bij de jongerentheatergroep leer je interessante scènes maken en geloofwaardig te acteren. In de lessen wordt ook aandacht besteed aan je houding, stem, beweging en werken we met diverse werkvormen.

Lessen op dinsdag

Het theaterseizoen bestaat uit tenminste 25 lessen die op dinsdagmiddag en -avond plaatsvinden en in oktober van start gaan. We werken met leeftijdsgroepen binnen het jeugdtheater voor zowel de beginnende als meer ervaren speler. Elk seizoen maken we indelingen op basis van de leeftijden. Bijvoorbeeld:

  • Groep 1 > 8+ > 15.00 - 16.00
  • Groep 2 > 10 + >16.00 - 17.15
  • Groep 3 > 12 + > 17.15 - 18.45 uur (vanaf de brugklas)
  • Productiegroep > 19.00 - 21.00 uur (gevorderden toneelspelers)

De exacte groepsindeling is dus nog onder voorbehoud van het uiteindelijke aantal aanmeldingen.

Open lessen / presentatiemomenten

Het jaar is verdeeld en bestaat uit lessen van een bepaald soort theater, bijvoorbeeld maskertechnieken of bewegend theater. Groep 1 en groep 2 sluiten elk deel af met een open les waarin zij op het podium presenteren waar zij aan gewerkt hebben. Hiervoor kunnen per kind 10 genodigden komen kijken.

Eindvoorstelling productiegroep
De productiegroep werkt al lerende toe naar een eindvoorstelling in mei/juni.

Theater Roden
Foto: Mariska de Groot Fotografie